O nas

Zakład Mięsny Czaplicki został założony w 1996 roku przez Jerzego Stanisława Czaplickiego w Działdowie. W roku 2000, aby sprostać rosnącym potrzebom klientów, nasza firma przeniosła swoją siedzibę do znajdującej się nieopodal Mławy. Pomimo dynamicznego rozwoju przez ostatnich dwadzieścia lat, nadal pozostajemy firmą rodzinną, prowadzoną przez jej założyciela i właściciela.

Od chwili powstania naszym celem było dbanie o tradycję wędliniarstwa i dostarczanie konsumentom naturalnych, świeżych produktów. Nie jesteśmy zakładem czysto komercyjnym. Naszą pasją jest kreowanie smaków i tworzenie najwyższej jakości wyrobów. Spełniamy wymogi systemu HACCP. Jesteśmy producentem mięs i wędlin dopuszczonym przez służby weterynaryjne do sprzedaży na terenie całej Unii Europejskiej.

Głównym kanałem dystrybucji naszej oferty jest własna sieć około 30 Sklepów Firmowych, zlokalizowanych na terenie województw mazowieckiego i warmińsko-mazurskiego. Do grona naszych klientów należą restauracje, szpitale, a także hurtownie mięsno – wędliniarskie w Polsce i za granicą, na terenie Litwy. W chwili obecnej jesteśmy na etapie budowy rynków zbytu dla naszej oferty w sieciach handlowych na terenie całego kraju.

Posiadamy własną mroźnię składową, dzięki której jesteśmy w stanie ekonomicznie gospodarować poszczególnymi elementami mięsnymi i tłuszczowymi, zależnie od okresowego zapotrzebowania na poszczególny asortyment komponentów mrożonych.

Dysponujemy własnym taborem transportowym, dzięki któremu logistyka naszej oferty handlowej do klientów docelowych, a także obsługa naszej własnej sieci Sklepów Firmowych funkcjonuje zgodnie z zasadą Just in Time. Jakość i częstotliwość dostaw spełnia najwyższe standardy europejskie i pozwala nam realizować kolejne projekty w zakresie rozbudowy grona naszych klientów.